onsdag 8 februari 2012

We don't need your money money money

Ja, okej. Såhär är det alltså. Det är ingen som vill anställa ungdomar. Det kostar ju så sinnessjukt mycket att ha anställda och sedan vill arbetarna dessutom ha en fet djävla lönecheck (gärna över 15000)! Och ska man punga ut med såhär feta summor så vill man ju helst anställa någon med erfarenhet (gärna en vit man dessutom), och inte en ungdom.

Centerpartiets ungdomsförbund har lösningen! Det är enkelt: ungdomar under 25 ska kunna anställas för 75% av kommunens lägstalön under ett år, istället för den "höga" (fattar inte att de ens kan använda det ordet, jag blir så djävla kräkfärdig) ingångslönen som ungdomar idag.

Jag har en annan idé.

Inför sex timmars arbetsdag, för det första. Då kommer det att bli massor med arbetsuppgifter över, och ingen arbetsköpare kan säga att de inte har behov av att anställa någon ny. Men pengar då?! ropar ni. Well, vi har en djävla massa feta chefer som cashar in som fan varje månad trots att de jobbar mindre än någon annan på företaget (och har gjort det de senaste tio åren) och dessutom tar ut en fet bonuscheck varje år, eller hur? De pengarna kan gå till folk som arbetar för dem istället.


CUF kan stoppa upp sina 12000-i-månaden-är-bättre-än-0-i-månaden i röven, ingen vill ha era låga skitlöner, alla förtjänar att behandlas med respekt och betalas en rimlig lön för det arbete de gör.

Ååååååhrghsg!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar