torsdag 3 maj 2012

It makes no difference who is right or wrong

Blondinbella dyker upp här hos Doris Stålblod igen!

Ja, hon har ju i alla fall poserat naken för omslaget till någon tidning och det är fullt rabalder i bloggvärlden kring huruvida Isabella har vikt ut sig eller inte.

Något jag tycker är intressant är att Natacha Peyre har reagerat! Hon har inte reagerat på själva nakenheten utan på att Isabella poserat naken för att visa hur en riktig kvinna ser ut, vilket Natacha tycker är fel eftersom det finns många kvinnor som inte ser ut som Isabella, och därför ska inte hennes [Bellas] kropp heller utgöra ett facit för kvinnokroppen, lika lite som andra kroppar ska.

Och det tycker jag hon har rätt i. Men det är också därför det är viktigt att vi får se Isabellas och andra typer av kroppar. Om ingenting är rätt eller fel så måste alla (eller inga) typer av kroppar bli exponerade för oss istället för att bara en kroppstyp hela tiden visas upp på tidningsomslag, reklamer, skyltdockor etc.

PS. Givetvis gäller detta även för manliga kroppar.
PS 2. Objektifieringen av kvinnors (och mäns) kroppar kommer aldrig att vara okej, oavsett hur många kroppstyper som representeras.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar