måndag 27 juni 2011

Mu

http://www.expressen.se/nyheter/1.2481572/har-opereras-smaflickor-om-till-pojkar

"- Den här operationen kan göra så att barnen när de växer upp slipper psykologiska problem som orsakas av att de inte vet vilket kön de tillhör"

Ja, tänk vad hemskt det vore att inte veta vilket kön man tillhör. Om man inte vet ifall en är man eller kvinna, hur ska man då veta hur en ska bete sig, vilka intressen en bör ha eller vilka kläder en bör använda.

Det finns vissa föreställningar kring hur en man är och hur en kvinna är. Jag tror att det är dessa föreställningar som gör att vissa personer känner sig fångade i fel kropp. Är du född med kuk men inte kan uppfylla de sociala kraven för att vara en man så kan det hända att du känner dig fångad i fel kropp, och vice versa.

Hela poängen är väl att du ska kunna vara precis vem som helst och precis hur som helst, oavsett vilka yttre och inre könsorgan du har? Föreställningarna kring män och kvinnor kan inte rådas bot på genom att operera små barn. Det är inte ett fysiskt problem, utan ett socialt.

Det finns ett japansk uttryck: mu. Enkelt översatt skulle en väl kunna säga att det betyder "varken eller". Är du man eller kvinna? Mu. Varför välja?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar